Hva er AlleTilbords?
AlleTilbords er en innovativ oppskrifts- og informasjonsportal som tar godt vare på deg med diabetes 2, hjerte-kar sykdommer, vektproblematikk eller for deg som kun har et ønske om å leve sunnere.

Matoppskriftene i AlleTilbords er nøye basert på de offisielle anbefalinger gitt gjennom Helsedirektoratets kostråd, og her kan du filtrere oppskriftene på mat med - 

  • mindre karbohydrater 
  • lav GI
  • middelhavskost

Stå sammen som familie om et sunnere kosthold
Mange finner det vanskelig å planlegge for et sunt kosthold for seg og sin familie. Det er heller ikke lett å skulle være den eneste i sin familie som ønsker å legge om kosten. Måltidene skal, i tillegg til det å få mat, være en sosial, hyggelig og inkluderende stund. Dette fungerer best dersom alle rundt bordet nyter av de samme rettene. AlleTilbords er portalen som tar sikte på å forene hele familien mot et felles mål om et sunnere kosthold og en bedre helse. 

Enten noen i din familie har diabetes 2 eller plages av matreaksjoner har vi laget et opplegg som hjelper deg å planlegge familiens kosthold for enkeltmåltider og dags- og ukes-menyer. Oppskriftene er laget slik at alle trygt kan spise av felles måltider samtidig som du sikrer at alle får nok og riktig næringssammensetning. Med dette styrkes det sosiale samholdet og ingen trenger å føle seg tilsidesatt av annet måltid servert på egen tallerken, laget med spesielle hensyn. 

I AlleTilbords på Familiens side oppretter du egen profil for hvert familiemedlem for å tilpasse oppskriftssøkemotoren til å ivareta hensyn til individuelle matreaksjoner og diabetes. I tillegg kan du endelig invitere dine gjester og omsorgsfullt kunne spørre om det skal tas noen spesielle hensyn i matlagningen. På siden "Mat & oppskrifter" finner du knappen "Ta med gjester".


Det spiller en rolle hvor mye du spiser
Er du overvektig er du absolutt ikke alene om dette. I Norge er 25% av menn og 21% av kvinner overvektige og rundt halvparten har sykelig overvekt. Overvekt innebærer mer enn bare behov for større klær. Mange kroniske sykdommer kan følge med etter som tiden går, og risikoen for tidlig død er betydelig. AlleTilbords bidrar med kontinuerlig «trening» der du gradvis vil endre gamle vaner ved bevisstgjøring om hva som er sunn mat i rett mengde. Den anerkjente Tallerkenmodellen benyttes som visualiseringshjelp for hvordan man forsyner seg på egen tallerken tilpasset din personlige profil. 

Illustrasjon over tallerkenmodellen for forskjellige brukergrupper

I AlleTilbords, på Familiens side, kan du registrere hvert enkelt familiemedlem slik at systemet settes opp i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloriinntak (KCAL). Vårt mål er at hver og en av dere skal bedre vaner i forhold til hva som er en fornuftig mengde mat å spise i løpet av en dag. Når du lagrer en plan i Dagsmenyer, vil AlleTilbords automatisk vise hvordan din dagsmeny passer i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloribehov, samt å gi praktisk veiledning for hvordan menyen kan tilpasses bedre.

 Å endre vaner og livsstil er ikke gjort på en dag. La AlleTilbords «trene» hele familien til et sunnere kosthold!