AlleTilbords er en hjelp for familier til å spise sunt i hverdag og helg basert på Helsedirektoratets kostholdsråd. I tillegg er portalen laget for enkelt å ta hensyn til ulike matreaksjoner slik at du bare trenger å lage en rett for alle til bords, og ingen faller «utenfor» felleskapet. Rådene er utarbeidet for å sikre en sunn helse og for å unngå en rekke sykdommer og plager som følge av et usunt kosthold. 
 

Mange mennesker erfarer ulike matreaksjoner når de spiser bestemte matsorter. Dette kan være en kjent matallergi, men det kan også kun være en individuell respons som tilkjennegir seg som en følelse av ubehag etter måltid som urolig mage eller en følelse av oppblåsthet eller refluks (halsbrann) med mer.


 
Oppskriftene i AlleTilbords er uttestet i mange varianter for å fungere godt uten respektive mattyper som folk kan reagere på. Systemet er enkelt og vil i tillegg til å ta vare på familien din gi en kjærkommen anledning til å spørre deres gjester; «Er det noen mathensyn vi skal tenke på før dere kommer?». Du kan servere delikate gode retter som alle rundt bordet kan forsyne seg av sammen i et inkluderende fellesskap. Råvarene som her brukes vil sikre alle en balansert kost og riktig næringsopptak for barn og voksne. 


Diabetes type 2 er i ferd med å utbre seg i befolkningen som langt på vei blir tilskrevet et usunt kosthold. Mange har diabetes uten en gang å vite om det. Enda flere har ulike grader av hva som kalles insulinresistens som kan være et forstadie til å utvikle diabetes. AlleTilbords er bygget opp som en kostholdstreningsportal som vil hjelpe alle, også de med diabetes (alle typer), å kunne leve et enklere liv der blodsukkeret er mer under kontroll og ikke bidrar til gradvis vektøkning. Denne kostholdstreningsportalen byr på sunne matretter, men hjelper dere også til å forstå hvor mye man bør spise for å følge det daglige anbefalte kaloriinntaket for den enkelte. 

Dette er ikke en slankeportal. Ved å dra nytte av AlleTilbords vil din familie erfare at helsen blir bedre og du oppnår gradvis en mer helsefremmende KMI (kroppsmasse indeks). Byen Rom ble som kjent ikke bygget på en dag. En frisk og sunn helse kommer gradvis til dere som følge av etablerte sunne kostholdsvaner og gjerne i kombinasjon med et aktivt liv.
 

AlleTilbords - Lege & Helsepersonell
AlleTilbords er også et ypperlig verktøy for å endre livsstil i samarbeid med din fastlege eller ute hos kommunenes Frisklivssentraler. Ofte er det lettere å motivere seg når man har noen som gir god oppfølging og følger med på den gode effekt som kommer med sunt kosthold, og som passer på at kropp og helse endres på en tryggere måte. Helsedirektoratets kostholdsråd blir sammen med AlleTilbords en hjelpende hånd som viser deg hvordan du kan planlegge og tilberede ditt nye kosthold. Ta gjerne kontakt med din fastlege eller Frisklivssentral og etterspør om de har mulighet til å åpne for deg hele 8 ukers gratis introduksjonsperiode til AlleTilbords. Dersom du tar grep kan AlleTilbords være den enkle forskjell som gir deg og din familie en bedre fysisk helse og med det et bedre liv.     
 
AlleTilbords fordeler:

  • Oppskrifter bygget på sunnere matvarer i tråd med Helsedirektoratet kostholdsråd for alle og for deg med alle typer diabetes. 
  • Portalens matoppskrifter og veiledning er kvalitetssikret i samråd med den faglige kompetansegruppe i MinMat Norge AS, Norges Astma- og Allergiforbund.
  • Lar deg enkelt ta hensyn til matreaksjoner og allergier for din familie og gjester.
  • "Trener" den enkelte i familien individuelt (basert på din KMI og aktivitetsnivå) for å balansere inntaket til den mengde mat som er i tråd med anbefalingene.
  • Gjør det enklere å få bedre kontroll på blodsukkersvingningene.
  • Passer på at dere unngår feilernæring eller underernæring. 
  • AlleTilbords oppdateres stadig med nye, gode oppskrifter.
  • AlleTilbords er et nyttig planleggingsverktøy for måltidsmenyer, dagsmenyer og ukemenyer og genererer din handleliste ved et enkelt tastetrykk.


Vi i AlleTilbords ønsker deg og din familie lykke til. 


Se hvordan du bruker AlleTilbords