Brød
Litt variasjon er alltid spennende, prøv f. eks grove rundstykker, polarbrød, bagetter, knekkebrød, grove kjeks, lomper, grove tortilla -wraps eller hva med grove vafler med pålegg? Kanskje har du også tid til å bake litt selv? 


Pasta
Liker du pastaretter er de fleste pastaretter godt egnet til matboksbruk. Hvis du har oppvarmingsmuligheter på jobben eller i barnehagen kan de gjerne varmes opp litt igjen, -men pastaretter smaker også godt kalde. Fin pasta er laget av fint mel med lite næring og gir deg rask blodsukkerstigning. I jobb, skole og barnehage skal man prestere, mestre og være konsentrert, derfor anbefaler vi at du bruker halvgrove eller fullkornspasta i rettene. 


Pålegg
Liker du ikke klissete eller luktende pålegg når du åpner matpakken kan dette gjerne pakkes i små bokser for seg,
Porsjonspakninger med pålegg er også lurt og finnes bl.a. i variantene: makrell i tomat, leverpostei, kyllingpostei, skinkeost, små-oster og syltetøy. 


Drikke til matpakken
Velg gjerne melk til matpakken og juice en gang i blant. Ellers er vann en utmerket tørstedrikk. 
Drikketips til matpakken: 
- Fyll en drikkeflaske halvfull med vann og legg den i fryseren over natten. Neste dag tar du flasken ut av fryseren og fyller den opp med mer vann. Den kan nå tas med på jobb eller på skolen, og du kan nyte iskaldt vann til matpakken! 


Smoothie
Ferske frukt-juicer og hjemmelagde smoothies som omtales i boken kan gjerne fryses i en liten flaske. 

Fyll en drikkeflaske halvfull med smoothie og la den stå i fryseren over natten. Neste dag etterfyller du med mer smoothie. Pass på at du har en liten luftlomme på 2-3 cm, øverst i flasken, slik at du får mulighet til å riste smoothien godt før du drikker den. Et eget, kald lite måltid for seg selv eller som en del av et hovedmåltid. 

Kilde: MATPAKKEBOKA av Sissel Brustad